vineri, 3 aprilie 2009

Evenimente

În timp ce Geoană își anunța nu doar candidatura, ci și victoria sigură în alegerile prezidențiale, un preot explica doct, în fața Parlamentului, că un “cip de pașaport” produce cancer, iar unul dintre numeroșii veri Becali vorbea despre “palatul” familiei.
La acea oră, la Londra avea loc reuniunea G20.

9 comentarii:

Unknown spunea...

ah este exact ce ma gandeam azi cand am surprins cu coada ochiului dementa jurnalistica in jurul dlui mentionat in ultimul rand

Gabi Dumitrescu spunea...

Chiar, de ce nu au fost invitati experti in politica externa in studiourile televiziunilor pentru a comenta reuniunea G20 sau analisti? Sincer as fi vrut sa-l vad, de ex, pe Traian Ungureanu sau pe Hurezeanu raspunzand unor intrebari pertinente ale moderatorilor.

Anonim spunea...

VERIFICARE

Anonim spunea...

Domnule Cristian Preda,suntem un grup de cadre didactica care functioneaza in unitati scolare di n mediul rural si avem speranta ca puteti sa influentati intr-o anumita masura deciziile care se iau in ceea ce priveste Tipul de descentralizare propus.Noi credem ca este cel putin aberant ca reprezentantul primamurului(care reprezentant,nu este obligatoriu sa fie licentiat ci doar obedient)sa poata sa dispune angajarea cadrelor didactice din unitatea scolara(ne intrebam,pe ce criterii poate face acest lucru in ipostaza in care cadrele nu ar avea activitati politice adecvate).Suntem convinsi ca in urma unui asemenea tip de descentralizare cistigul major o sa il aiba Pesedeul, care dispune de majoritate in ceea ce priveste numarul de primari in mediul rural.Deasemenea,am dori sa va mai intrebam un alt lucru:de ce descentralizarea se opreste la nivelul Consiliului Judetean,unde se pare ca se centralizeaza totul?Si de ce alegerea presedintelui consiliului judetean este o exceptie de la exercitiul democratic al alegerilor,el putind fi ales dintr-un singur tur?Va multumim si speram ca aveti un cuvint de spus in favoarea noastra si in sustinerea demersului care ,va asiguram,este general.

Anonim spunea...

uite d-aia nu se vb despre G20 la TV, ca nu e interesant, poporu' nu compara. Nu vezi ce reactii starneste subiectu' la cadrele astea didactice din mediul rural?

Anonim spunea...

poporu' nu cumpara, vroiam sa zic

Cristian Preda spunea...

Nimeni nu a propus numirea directorului de un reprezentant al primarului. Expertii in educatie au propus ca numirea directorului de scoala sa se faca intr-un consiliu de adminsitratie alcatuit din profesori (o treime), parinti (o treime) si reprezenatni ai administratiei locale (o treime). Formula poate fi discutata, inclusiv in privinta cotelor. Problema centralizarii la nivel judetean ca rezultat al descentralizarii este, in schimb, o observatie foarte judicioasa. Cred ca acesta este realmente un risc important.

Anonim spunea...

preocupările şi soluţiile de ajutor pentru Europa de Est au fost cele mai importante momente din discursul lui B. Obama

Anonim spunea...

Domnule Anonim,"cadrele astea didactice"nereceptive la G20 stiu in schimb sa-si selecteze prioritatile.Acuma,problema primordialitatii rezolvarii frustrarii personale in detrimentul celei globale tine de psihologie,filozofie,sociologie si alte "logosuri"care se centreaza mai intii pe persoana si deabia apoi pe grup.Asa ca domnule Anonim,a avea "atitudini"vizavi de G20 inainte de a-ti asuma toate autodefinirile este o chestie neobiectiva si de un profund snobism.