vineri, 24 aprilie 2009

Les Restaurants du Coeur


La Paris, în parcul de lângă Invalides unde de obicei se joacă pétanque, joi seara se distribuia mâncare prin rețeaua Les Restaurants du Coeur. Zeci de persoane la coadă...
Mi-am amintit că, la mijlocul anilor optzeci, Coluche pleda cauza acestei asociații de caritate în fața Parlamentului European.

13 comentarii:

Anonim spunea...

“In 2004, cand, in urma unor investigatii ale Oficiului European de Lupta Anti-Frauda (OLAF), erau mari sperante sa se inceapa urmarirea penala contra fostului decan, Daniel Barbu, acesta s-a retras, impingandu-l in fata pe Preda. Facultatea a fost investigata oficial pentru un program cu participanti invizibili din MAE, MApN, Guvern si Parlament. OLAF, Corpul de Control al Guvernului, Curtea de Conturi si alte institutii speciale au relevat neregulile derularii programului TEMPUS PHARE, proiectul JEP_IB 13219-98, ce prevedea alocarea a 214.610 EURO pentru formarea si perfectionarea inaltilor functionari publici in administrarea acquis-ului comunitar, care a starnit un scandal cu interpelari in Parlamentul European si reverberatii in presa straina, pe tema coruptiei la universitari romani (vezi documentul Corpului de Control pe www.ziua.ro). Preda este secondat de colaboratoarea lui apropiata, Alexandra Ionescu, ca prodecan. Cand Preda e plecat la celelalte slujbe ale lui, il suplineste cu placere cuplul Barbu-Ionescu la FSP sau la Institutul de Cercetari Politice (ICP). In cazul lui Preda, acesta trebuie sa alerge toata ziua: FSP, ICP, “Humanitas”, “Dilema”, “22″, GDS si, daca mai e timp, si la Cotroceni. Pentru alte afaceri, “Tata Preda” - proprietarul Societatii “Constructii, Servicii, Comert Preda SRL” - asigurat lucrari de constructii si reparatii la firma fiului. Iar sora decanului, Caterina Preda, doctoranda la FSP, ocupa si ea un loc in Consiliul Facultatii.”(sursa: CivicMedia). Ce mai spuneti acum domnule Preda?!

Anonim spunea...

as mai adauga, desigur, editura nemira, unde coordonati o colectie si, pe viitor, posturile de europarlamentar si ministru de externe! cum reusiti, eu nu stiu! atatea slujbe! familie mare, remuneratie mica!

Anonim spunea...

@trezirea.com

ce s-a intamplat, v-au banat pe blogul lui Ciutacu si nu mai aveti unde scrie ?

Anonim spunea...

@trezirea.com

Felicitari, aveti un site de tipul "tribute" excelent intocmit (modelul dumneavoastra e, desigur, Ciutacu). Sunteti baiat sau fata, ca din poza dumneavoastra cu Mao nu se intelege decat optiunea politica, nu si sexul.
Nu ca ar conta, va dati seama ca daca nu imi pot da seama singur din poza nu sunteti nici cine stie ce barbat nici vreo diva ... dar oricum, de unde atata frustrare la o varsta atat de frageda ?

Virgil Constantinescu

Anonim spunea...

@Virgil

Virgile, nu te mai lega mai de el, ca iar se duce la Nastase si-i cere o marire de salariu, ca sporul de lucru cu calculatorul cica se taie ...

Mircea

Anonim spunea...

@anonimii comentatori (aka talibani pedelisti): unde's argumentele, atat de trambitate de sustinatorii partidului struto-camila PDL? mai mult, povestea e cam asa, nu? cine nu e cu noi e impotriva noastra! cine spune ca am ceva cu psd-ul. urasc acest partis, la fel ca di pe pdl. sanctionez orice deraiere de la bun simt, indiferent de tabara politica. la fel de corupt ca basescu este si nastase. si la fel cum iliescu l-a transformat pe r. theodorescu dintr-un tanar intelectual promotator intr-un lingau banal, la fel si basescu i-a transformat pe c. preda, a. plesu, g. liiceanu, t. ungureanu, m. cartarescu.

Anonim spunea...

pt trezirea.com

Deci din cate inteleg eu din rechizitoriul de la ora 10.46, (matinal as zice)
1. au existat niste investigatii in urma cu 5 ani cu privire la un proiect al unui domn inainte ca Preda sa devina decan...?
2.Cristian Preda are prea multe activitati….

Acu' la razboiu' electoral ii greu....insa putina decenta si acuratete in improscarea gratuita cu noroi poate n'ar strica...

Cristian Preda spunea...

Pentru Trezirea:
Sunt uimit sa vad ca, in locul unui dialog civilizat, pe care vi l-am propus deja in uram cu mai multe zile, dvs preferati sa reluati aici acuzatii inventate adresate fie mie, fie colegilor mei de surse la fel de "vigilente" ca si dvs. Ma tem ca apartinem unor lumi care nu pot intra in contact.

Anonim spunea...

domnule preda, sa recapitulam:
1. eu nu incerc decat sa demonstrez ca "dragostea" subita fata de un conducator politic nu are doar radacini morale si principiale!
2. este sau nu adevarat ca ati fost consilierul presedintelui constantinescu, iar acum sunteti consilierul presedintelui basescu, actual presedinte care a atacat constant administratia cdr, din care dvs ati facut parte?
3. este sau nu adevarat ca caterina preda este sora dvs.?
4. este adevarat ca primiti salarii din partea FSP, ICP, GDS, editura Nemira, Presedintie? 4 din cele 5 institutii de mai sus sunt finantate de la bugetul de stat. cum ramane cu cumulul de salarii?! (sunt indulgent si nu mai adaug Sommet-ul francofoniei)
5. este sau nu adevarat ca v-ati auto-propus ministru de externe sau comisar european? ce gest de intelectual este acesta, ce fel de minte independenta face aceasta?
6. este sau nu adevarat ca ati declarat cu ceva luni in urma ca nu va intereseaza ABSOLUT DELOC o cariera politica?
7. este sau nu adevarat l-ati sprijinit constant pe T. Basescu?!

Domnule Preda, recunosc, apartinem unor lumi paralele. Dvs. traiti intr-o lume fictiva, intr-o fuga avida si continua pentru putere, functii si remuneratii... Eu traiesc intr-o lume ideala, unde inca mai cred ca salvarea noastra sunt intelectualii de rasa rara, capabili sa faca distinctia dintre bine si rau, dar si sa creioneze portrete reale ale unor personaje reale. eu traiesc intr-o lume care uraste ipocrizia, o lume care iubeste oamenii, dvs. traiti intr-o lume profund ipocrita si infricosata de sentimentele umane!

Cristian Preda spunea...

Pentru trezirea:
Nu confundati ura cu principiile si nici informatiile inventate sau trunchiate cu o constiinta civica. Sa-mi dati voie sa va dau un sfat: invatati sa cititi! Inteleg ca sunteti student, iar pentru un student e esential sa desluseasca tainele literelor. Va stau oricand la dispozitie la adresa de email unde mi-ati scris deja.

Anonim spunea...

@trezirea

In ce priveste tineretea lui Razvan Theodorescu (academician, apropos) aici cred ca exagerati. Si nu Iliescu l-a corupt. Micile compromisuri au inceput demult. Gravitati deci in zona artelor, e frumos, acum intleeg de ce nu puteti sa scrieti usor ... un artist nu are nevoie sa scrie, nu-i asa, are nevoie de maini puternice sa tina dalta sau spaclul, si de o minte limpede, necorupta de lecturi.
Asa, acum ca ne-ati precizat care sunt zeii dumneavoastra, Mao si Razvan Theodorescu, si deci ne cunoastem mai bine, sa trecem mai departe.
Ia spuneti, aveti idee care e diferenta intre monolog si dialog ? Dar care e diferenta intre o acuzatie lipsita de probe si o condamnare in instanta ?

Anonim spunea...

@trezirea

As putea sa raspund punct cu punct mizeriilor cu care improscati pe aici ... sunt insa convins ca nu are rost, pierd vremea, din doua motive:

1. nu stiti despre ce scrieti; chiar si un tampit si-ar da seama ca isi da cu stangul in dreptul cand insira, pe un ton acuzator, la gramada, colaborari la edituri de acum cativa ani, apartenenta la o organizatie civica (foarte onoranta, de altfel, dar bineinteles ca nu platita), cursurile de master si cele de la anul I (de la universitate) si ii ies ... 4 slujbe la stat.

2. e evident ca nu va intereseaza precizia argumentelor ci umbra de indoiala care ramane dupa ce te-ai dezvinovatit in fata unei acuzatii plina de enormitati; raspunzandu-va, va fac un serviciu si ii fac un deserviciu dlui. Preda

va scriu doar atat: sunteti tanar si prost; si chiar daca sunteti pasionat de politica, pasiunea nu e o scuza pentru prostie.

Si inca ceva: cine v-a spus, mangaindu-va pe crestet, ca e OK sa fi prost (stiu, atunci nu a spus asa, ci a spus ca sunteti diferit si e OK sa fiti diferit) v-a mintit. Nu e OK. E foarte rau sa fi prost. Si sunteti. Prost.

Razvan Marinescu

Anonim spunea...

@razvan marinescu: corect romaneste este "SA FII PROST", nicidecum "sa fi prost".