joi, 23 aprilie 2009

Europenii în 2009

Fundația Robert Schuman a publicat zilele trecute, la Editions Lignes de Reperès, sub coordonarea eminentului politolog Dominique Reynié, cea de-a zecea ediție a lucrării L’opinion européenne, care interpretează datele din ultimul Eurobarometru și nu numai.
Extrag zece elemente comentate de colaboratorii Fundației Schuman:
1. Un român trebuie să muncească 69 de minute pentru a-și putea cumpăra un Big Mac, față de 15 minute un irlandez, 16 un neamț, un britanic sau un austriac, 43 un leton și 55 un slovac.
2. În general, europenii sunt mai critici în privința situației din propria lor țară decât față de situația de la scară europeană: astfel, 32% cred că lucrurile merg bine în propria lor țară și 42% în Europa, în vreme ce pentru 45% dintre europeni lucrurile merg prost la ei acasă și doar 25% consideră că ele merg prost în Europa în general.
3. Încrederea în instituția parlamentară indică și ea o situație interesantă: 34% au încredere în Parlamentul național (față de 58% care n-au încredere), în timp ce Parlamentul European se bucură de încrederea a 52% dintre europeni (27% neavând încredere).
4. Imaginea Uniunii e mai degrabă pozitivă (48%) decât negativă (15%), 35% considerând-o nici bună, nici rea.
5. În ciuda crizei și a discursurilor stângiste din ultimele luni, 61% dintre europeni consideră că prosperitatea e asigurată dacă există concurență.
6. La întrebarea care sunt cele mai importante trei valori, europenii răspund: pacea (45%), drepturile omului (42%), respectul vieții umane (41%), democrația (27%), statul de drept (21%), libertățiel individuale (21%), egalitatea (19%), toleranța (16%), solidaritatea (13%), împlinirea personală (11%), respectul pentru alte culturi (9%) și religia (7%).
7. La întrebarea în ce constă fericirea?, 73% o asociază cu sănătatea, 44% cu iubirea, 37% cu munca, 35% cu pacea, 32% cu banii, 27% cu prietenia. 7% cu tradiția și 2% cu națiunea.
8. În termeni de inovație, cei mai bine stau suedezii (0,73), finlandezii (0,64) și danezii (0,61), iar cel mai prost letonii (0.19) și românii (0,18), valorile din paranteze reprezentând un indice calculat de Comisie în februarie 2008.
9. Cel mai mare număr de spectatori a atras în 2008 filmul Mr Bean’s Holliday (peste 15 milioane de intrări), urmat de La Môme (7,2 milioane) și Taxi 4 (cu 4,8 milioane).
10. Capitala europeană cea mai sigură este La Valetta (unde numărul crimelor e practic zero), iar cea mai puțin sigură Tallin (cu 9,75 crime la 100 de mii de locuitori)
Volumul conține de asemenea date referitoare la alegerile desfășurate în cursul anului trecut. Pe baza rezultatelor de la alegerile din țările europene din perioada 1996-2008, Reynié constată un mic avans pentru dreapta – 45,2 față de 41% voturi pentru stânga –, cifrele excluzând forțele politice extremiste.

10 comentarii:

Andreea Stoleru spunea...

E trist ca 73% dintre europeni asociaza fericirea cu santatatea. Acest fapt subliniaza inca o data starea de sanatate precara a europenilor. Eurobarometrul „Sanatatea in Uniunea Europeana" arata ca aproximativ trei din fiecare zece europeni (29%) sufera de o boala sau de o problema de sanatate de lunga durata. Un alt studiu semnaleaza ca depresia este una din cele mai intalnite tulburari, care afecteaza una din sase femei si se estimeaza ca pana in 2020, depresia va deveni cea mai obisnuita boala in lumea dezvoltata.
In fiecare an, in Uniunea Europeana se sinucid 59.000 de persoane, 90% din aceste sinucideri au loc din cauza tulburarilor psihice.
In dictionarul de Psihologie, fericirea este definita drept
"o stare deosebita de implinire a ceva ce s-a realizat si a provocat un succes neasteptat sau mult asteptat sau asteptat tensionat. Se manifesta ca o stare euforica incarcata de trairi intense", in realitate,fericirea pare a se rezuma doar la nevoile de baza ale omului. Tot mai putine persoane cred ca fericirea este o piesa de teatru, o carte buna, un om drag, un film sau o melodie frumoasa....

Anonim spunea...

eu vreau sa intru pe blogul elenei basescu , si imi intra porcaria asta de blog in momentul in care sunt pe www.elenabasescu.net!!! ASTA-I SPAM!!!!!

manoliu spunea...

CRISTIAN PREDA ESTI UN PROST IMPUTIT, VORBA LUI BASESCU, DE LA TIGANCA IMPUTITA.
Priveste si invata ca esti prost de puti.
ATAC MILITAR TERORIST INTERNATIONAL IMPOTRIVA ROMANIEI.

In decembrie 1989 ROMANIA a fost atacata de SUA, RUSIA, GERMANIA, ITALIA, FRANTA, UNGARIA, AUSTRIA, BELGIA, MAREA BRITANIE, JAPONIA si altele la ORDINUL GRUPULUI BILDERBERG PENTRU DISTRUGEREA ROMANIEI SI INROBIREA FINANCIARA A ROMANIEI.

Acuzam SUA, ISRAEL, RUSIA, MAREA BRITANIE, OLANDA, BELGIA, JAPONIA, FRANTA, GERMANIA, ITALIA, CANADA, ISLANDA, NORVEGIA, GRECIA, SPANIA, UNGARIA pentru atac militar terorist impotriva ROMANIEI in decembrie 1989 pentru dezmembrarea, jefuirea, distrugerea ROMANIEI si exterminarea poporului roman.



International terrorist military attack against Romania

In December 1989 the U.S. was attacked ROMANIA, RUSSIA, GERMANY, ITALY, FRANCE, HUNGARY, AUSTRIA, BELGIUM, UK, Japan and others to Bilderbergers ORDER FOR DESTRUCTION OF ROMANIA ROMANIA AND FINANCIAL enslavement.

Accused U.S., Israel, Russia, Great Britain, Holland, Belgium, Japan, France, Germany, Italy, Canada, Iceland, Norway, Greece, Spain, Hungary terrorist military attack against Romania in December 1989 for dismantling, looting, destruction and ROMANIA extermination of the Romanian people.



TERORISM DE STAT INTERNATIONAL

TERORISM DE STAT INTERNATIONAL este planificat, organizat si finantat de GRUPUL MASONIC BILDERBERG SI SUSTINUT MILITAR, MEDIATIC SI FINATAT DE STATELE MEMBRE NATO PENTRU A ATACA STATE SI POPOARE PENTRU JEFUIREA, DISTRUGEREA SI INROBIREA LOR, PENTRU COLONIZARE EVREIASCA PLANETARA


State terrorism INTERNATIONAL


INTERNATIONAL state terrorism is planned, organized and financed by Bilderberg MASONIC GROUP and military support, media and Finance A NATO countries to attack states and peoples FOR looting, destruction and enslavement, in order HEBREW Planetary Colonization

Filme postate pe internet.

Anonim spunea...

Ce penibili sunteti toti ... un singur lucru e adevarat din cele spuse Preda e un prost si in infumurarea lui e manipulat, chiar daca el crede ca nu-i. Un ingamfat ce din pacate reprezinta Romania si care e atat de prost incat pentru a-si acoperi gresala i-l compara pe spionul Tokes cu Havel ... sau Lech Walesa ... incredibil. Spionul maghiar daca nu avea sustinerea unui stat nu risca. Nu am infromatii dar simt ca daca Securitatea nu ar fi fost somata sa nu-l atinga probabil nu am mai fi avut probleme cu el acum, insa cu siguranta avea protectie (ca si "baietii si fetele" care s-au schimbat prin Viena de curand)

manoliu spunea...

Ba, CRISTIAN PREDA ESTI PROST ORI FACI PE PROSTU?
Tokes simbolul luptei impotriva COMUNISMULUI.
Care COMUNISM?
Poate Kominternism evreiesc sovietic criminal si terorist..
Cine a implementat COMUNISMUL in Romania bai kakat imputit si te rog sa o futi pe mata ca este prosta si nu te invata nimic?
regele Mihai si kominternisti evrei rusi agenti NKVD si aramata rosie dupa arestarea lui Antonescu in 1944 in frunte cu LEONTE TISMANEANU SI WALTER NEULANDER SI DENIS PATAPIEVICI PARINTII LUI Tismaneanu Vladimir, Petre Roman, Horia Patapievici si in perioada 1944 1964 au ucis si vant romani care se impotriveau IMPLANTARII COMUNISMULUI si deportarilor in SIBERIA SOVIETICA si BASESCU sa o fut pe masa si toti morti masi de tradator de neam si tara falsifica ISTORIA ROMANIEI si condamna Romania si poporul roman pentru crimele KOMINTERNISTE, EVRIESTI SOVIETICE, ale REGELEUI MIHAI care prin decrete regale a infiintat TRIBUNALELE POPORULUI si condamnarile la moarte sau inchisoare pe viata si ale armatei sovietice.

Cristian Preda esti prost de puti fututi mortii mati, pentru ca tu esti COMUNIST SI scriai in ziarul SCANTEIA OSANALE LUI CEAUSESCU si impotriva carui COMUNISM a luptat Teokes?

Kominternismul criminal din perioada 1944-1964 sau comunismul dupa 1964 cand nu se mai vanau romani si nu se mai faceau arestari si condamnari pentru viziunile romanilor care erau impotriva COMUNISMULUI?
Tokes si iliescu, si Brucan si Dumitru Mazilu TOTI AU ATACAT ROMANIA PENTRU DESTRAMAREA ROMANIEI SI INFIINTAREA REPUBLICI TRANSILVANIA SA O FUT PE MATA DE MINCINOS SI DE KAKAT IMPUTI pentru ca TOKES asa cere si o face ca in decembrie 1989 scoate maghiari in strada si ataca institutiile statului de 20 de ani cu sticle incendiare pentru AUTONOMIE MAGHIARA SI TU CE MORTI MATII II DAI CU COMUNISMUL pentru ca tu, BASECU, TISMANEANU, UDREA, BLAGA SI MORTI MATI SUNTETI COMUNISTI, SECURISTI SI AGENTI STRAINI SI SA O FUT PE MATA.
Tokes un mare luptator impotriva COMUNISMULUI, BAI MORTI MATI DE KAKAT, DAR EL ESTE MASON membru B`nai B`rith si AGENT AL SUA,VATICANULUI care au finantaT LOVITURA DE STAT pentru destramarea Romaniei si ca FMI sa conduca si sa controleze Romania social, politic, miliatar si financiar, despre ce morti mati vorbim?

Si ce vrea Tokes acum o alta LOVITURA DE STAT CA CEEA DIN DECMBRIE 1989 si ataca institutiile statului, armata si militia cu sticle incendiare pentru AUTONOMIE MAGHIARA pentru ca este sustinut de sionistii internationali, mai ales din america?
Si tu si Basewscu si PDL, GDS-RADIO EUROPA LIBERA ce faceti?
Il sustineti pe TOKES in actiunea lui terorista si criminala pentru atacarea Romaniei?
Sa va fut nemul in gura DE TERORISTI SI MERCENARI de la copii PANA LA PARINTI, in frunte cu Basescu.

Lozinca cu COMUNISMUL sa o futi pe mata si sa o spui la copii tai ca esti prost de puti, este o cacealma sionista folosita de evrei-rusi pentru atacarea romaniei pentru ca ei sa ajunga in institutiile statului si romanii in strada si asata cu spirijinul si complotul politic al intregi clase politice intrucat, un prieten si coleg din PDL spune ca asa este de 20 de ani toti lupta pentru vanzarea, distrugerea si jefuirea romaniei si exterminarea poporului roman sa poata pastra ce au furat si jefuit impreuna in acesti 20 de ani, de dicatatura SIONISTA SI DACA PRIVESTI UDMR este la guvernare de 20 de ani si tu sugi pula CRISTIAN PREDA SI BASESCU SUGE PULA CU TOT NEMUL MASI.

manoliu spunea...

Ba, CRISTIAN PREDA ESTI PROST ORI FACI PE PROSTU?
Tokes simbolul luptei impotriva COMUNISMULUI.
Care COMUNISM?
Poate Kominternism evreiesc sovietic criminal si terorist..
Cine a implementat COMUNISMUL in Romania bai kakat imputit si te rog sa o futi pe mata ca este prosta si nu te invata nimic?
regele Mihai si kominternisti evrei rusi agenti NKVD si aramata rosie dupa arestarea lui Antonescu in 1944 in frunte cu LEONTE TISMANEANU SI WALTER NEULANDER SI DENIS PATAPIEVICI PARINTII LUI Tismaneanu Vladimir, Petre Roman, Horia Patapievici si in perioada 1944 1964 au ucis si vant romani care se impotriveau IMPLANTARII COMUNISMULUI si deportarilor in SIBERIA SOVIETICA si BASESCU sa o fut pe masa si toti morti masi de tradator de neam si tara falsifica ISTORIA ROMANIEI si condamna Romania si poporul roman pentru crimele KOMINTERNISTE, EVRIESTI SOVIETICE, ale REGELEUI MIHAI care prin decrete regale a infiintat TRIBUNALELE POPORULUI si condamnarile la moarte sau inchisoare pe viata si ale armatei sovietice.

Cristian Preda esti prost de puti fututi mortii mati, pentru ca tu esti COMUNIST SI scriai in ziarul SCANTEIA OSANALE LUI CEAUSESCU si impotriva carui COMUNISM a luptat Teokes?

Kominternismul criminal din perioada 1944-1964 sau comunismul dupa 1964 cand nu se mai vanau romani si nu se mai faceau arestari si condamnari pentru viziunile romanilor care erau impotriva COMUNISMULUI?
Tokes si iliescu, si Brucan si Dumitru Mazilu TOTI AU ATACAT ROMANIA PENTRU DESTRAMAREA ROMANIEI SI INFIINTAREA REPUBLICI TRANSILVANIA SA O FUT PE MATA DE MINCINOS SI DE KAKAT IMPUTI pentru ca TOKES asa cere si o face ca in decembrie 1989 scoate maghiari in strada si ataca institutiile statului de 20 de ani cu sticle incendiare pentru AUTONOMIE MAGHIARA SI TU CE MORTI MATII II DAI CU COMUNISMUL pentru ca tu, BASECU, TISMANEANU, UDREA, BLAGA SI MORTI MATI SUNTETI COMUNISTI, SECURISTI SI AGENTI STRAINI SI SA O FUT PE MATA.
Tokes un mare luptator impotriva COMUNISMULUI, BAI MORTI MATI DE KAKAT, DAR EL ESTE MASON membru B`nai B`rith si AGENT AL SUA,VATICANULUI care au finantaT LOVITURA DE STAT pentru destramarea Romaniei si ca FMI sa conduca si sa controleze Romania social, politic, miliatar si financiar, despre ce morti mati vorbim?

Si ce vrea Tokes acum o alta LOVITURA DE STAT CA CEEA DIN DECMBRIE 1989 si ataca institutiile statului, armata si militia cu sticle incendiare pentru AUTONOMIE MAGHIARA pentru ca este sustinut de sionistii internationali, mai ales din america?
Si tu si Basewscu si PDL, GDS-RADIO EUROPA LIBERA ce faceti?
Il sustineti pe TOKES in actiunea lui terorista si criminala pentru atacarea Romaniei?
Sa va fut nemul in gura DE TERORISTI SI MERCENARI de la copii PANA LA PARINTI, in frunte cu Basescu.

Lozinca cu COMUNISMUL sa o futi pe mata si sa o spui la copii tai ca esti prost de puti, este o cacealma sionista folosita de evrei-rusi pentru atacarea romaniei pentru ca ei sa ajunga in institutiile statului si romanii in strada si asata cu spirijinul si complotul politic al intregi clase politice intrucat, un prieten si coleg din PDL spune ca asa este de 20 de ani toti lupta pentru vanzarea, distrugerea si jefuirea romaniei si exterminarea poporului roman sa poata pastra ce au furat si jefuit impreuna in acesti 20 de ani, de dicatatura SIONISTA SI DACA PRIVESTI UDMR este la guvernare de 20 de ani si tu sugi pula CRISTIAN PREDA SI BASESCU SUGE PULA CU TOT NEMUL MASI.

manoliu spunea...

Trebuie de urgenta sa iesim in strada si sa dam foc FSN-ului sa scapam tara de hoti si de banditi.

Teste de titularizare pentru profesori si disponiblizari in toate primariiile din Romania, pentru ce?

Pentru inlocuirea cetatenilor romani cu cetateni rusi, ucrainieni, rusi-moldoveni , belarus si altele, adusi la studii gratuite pe credite la FMi , credite pe care le platesc romanii pentru inlocuirea ROMANILOR in institutiile statului Roman.

O sa para bizar ce scriu, dar scriu ce spun membri de partid PSD, PDL si PNL patrioti si de buna credinta, care spun ca de 20 de ani se aduc la studii gratuite cetateni straini pentru inlocuirea cetatenilor romani in institutiile statului roman si mai mult, romanii voteaza membri de partid din toate partidele, iar cand ajung la guvernare acestia aduc pentru guvernarea Romaniei UDMR SI PERSOANE CARE NU AU NIMIC CU VOTUL ROMANILOR, ci numai pentru jefuirea si distrugerea Romaniei si externinarea poporului roman, exemplu sunt: Funeriu si Baconsky doi agenti sionisti in institutiile statului Roman numiti de Basescu cu care AMERICA controleaza si distruge Romania si nu au nimic cu Romania si poporul roman si mai mult au depus juramant mincinos ca apara interesele romaniei si ale poporului roman, dar dupa numirea in functie ataca si distruge Romania.



Traiasca ROMANIA SI POPORUL ROMAN, MOARTE TRADATORILOR DE NEAM SI TARA.

manoliu valentin spunea...

Stiti pentru ce nu suntem acceptati in Spațiul Schengen?

manoliu valentin către mircea.badea, maria.coman, victor.ciutacu, razvan.dumitre., mihai.gadea, dana.grecu, alice.iacobescu, Sabina.Iosub, vlad.petreanu, alina.petrescu, paula.rusu, valentinstan, alessandra.sto., radu.tudor, mihaela.birzila, Nadina.Campean, ela.craciun, Marius.Ionita, roxana.khalifa, irina.petraru, madalina.pusca., andreea.stroe, raluca.tache, nelu.barbu, mihai.jurca, denisa.ticu


Pentru ca presedintele Romaniei este un INFRACTOR si sustine infractori in vazul intregii planete: ROBERTA ANASTASE.

ioana spunea...

Se manifesta ca o stare euforica incarcata de trairi intense", in realitate,fericirea pare a se rezuma doar la nevoile de baza ale omului.

Masaj erotic Sibiu spunea...

Pai daca nu esti sanatos cum oti sa fi fericit??????????????????