duminică, 26 aprilie 2009

CCSB

Sondajul CCSB dat publicității ieri confirmă faptul că Mircea Geoană este susținut de doar două treimi dintre votanții pesediști, în vreme ce Crin Antonescu are două procente în plus față de scorul PNL (16%).
După ce la finele anului trecut a refuzat categoric intrarea UDMR la guvernare, Mircea Geaonă afirmă acum că 2009 e anul în care „românii, maghiarii și tot ce înseamnă comunitate etnică românească pot decide acea schimbare în bine de care țara are nevoie” – a se citi: alegerea lui Mircea Geoană ca președinte!
Antonescu e și mai subtil decât liderul pesedist: „Deocamdată nu mi-am oficializat candidatura la Președinția României. Când voi face acest lucru, voi începe să contez pe fiecare vot. Dar nu am, tot așa cum nu are nici un candidat serios, intenția să iau 10% din voturile lui Băsescu sau 75% din voturile lui Geoană. M-aș bucura de orice vot, fie al unui român, fie al unui etnic maghiar”.
Același sondaj CCSB arată că atât Antonescu, cât și Geoană ar fi înfrânți fără drept de apel de către actualul Președinte în turul al doilea.

31 de comentarii:

Mircea spunea...

Domnule profesor, alegerile vor avea loc abia la toamna, sa nu incepm campania elctorala inainte de vreme. Stiu ca va este teama de domnul Antonescu, stiu ca domnia sa incepe sa creasca din ce in ce mai mult in ochii electoratului iar domnul Basescu din pacate incepe sa-si piarda din simpatie. E firesc sa tremurati la gandul ca un cvasi Anonim precum domnul Crin Antonescu, ales in fruntea singurului partid de dreapta din Romania incepe incet, dar sigur sa darame scaunul domnului Basecu de la Cotroceni. Nu va faceti griji, domnul Antonescu nu este incarcat de mape profesionale, si stiu ca este greu sa va lupatit cu o persoana care nu are nimic de pierdut. Cum era vorba? "ai grija la cel ce nu are nimic de pierdut pentru ca nu sti la ce sa te astepti din partea sa". E foarte greu ca odata intrati pe aceste doua drumuri (de asccensiune respectiv declin) ceva sa se mai intample. Acum domnul Basescu poate recastiga presedentia Romaniei, dar peste 6 luni?

Anonim spunea...

Domnul Crin Geoana de Romania candideaza si el ... si ati vrea ca lui Basescu sa-i fie teama ? ... de ce credeti ca Nastase, de exemplu, care e un candidat mult mai serios pentru PSD, sau Orban, care e adevaratul "executive" de la PNL-ul lui Fenechiu nu candideaza ? Pentru ca stiu ca nu au nici o sansa. In fine, domnul Crin Geoana de Romania poate sa-si inventeze cate capete de balaur vorbaret vrea, si sa faca oricate exercitii de dictie doreste, pe 3 sau mai multe voci, ramane totusi intrebarea: "de ce nu candideaza "greii" partidelor ?". Pentru ca greii nu vor sa se sifoneze intr-o batalie fara sanse pentru ei. Asa ca folosesc acest prilej, alegerile pentru cel de-al doilea mandat al Dlui. presedinte Basescu, pentru a-si neutraliza adversarii din partid, aruncandu-i in lupta cu, uhghg, cum ii spuneti voi "matrozul". Mda.

victor L spunea...

@Mircea,
te minti frumos (nimic condamnabil, ce-si face omul cu mina lui e facut).
PNL, singurul partid de dreapta, buna gluma!nu cumva aveti bratele incrucisate?

Sneezy spunea...

@Victor L
Pentru a vedea unde-si tine PDL dreapta e suficient sa urmaresc fiecare demers al actului de guvernare. Ca stanga e la bratul PSD.

Asa ca scoateti-va dreapta dintre picioare s-o vedem si noi.

victor L spunea...

Sneezy ,
am zis ceva de PD-L?
Spuneam doar ca PNL-ul este de dreapta doar cind are bratele incrucisate. Mai pe intelesul tau: semnalizeaza la dreapta, dar cu stinga.

Nu mai folosi trivialitati, te credeam om mare.

Anonim spunea...

Astia se decredibilizeaza de pe acum cu sondajele lor ...
Deocamdata doar Principele Radu a avut curajul sa-si anunte candidatura!
Pentru ca este independent !
Ceilalti depind de partide (Geoana, Antonescu) sau de servicii si licurici (Basescu).
Radu Humor

filadel spunea...

Radu Homor

mă văd nevoit să te precizez: curajul dudei se numește iliescu kgb. în rest ...

Bleen spunea...

Deocamdată, în aprilie 2009, şansele ca Băsescu să piardă prezidenţialele sunt nule. Bineînţles, sondajele ne dau situaţia din perioada în care au fost realizate, nu ne spun ce se va întâmpla peste 6 sau 7 luni. De trend încă nu se poate vorbi, atâta timp cât nu s-au anunţat toate candidaturile. Abia după ce vom avea cel puţin trei sondaje în care să apară toţi candidaţii (Băsescu, Geoană, Crin, Duda, Vadim) vom putea vorbi de trenduri. Dacă Băsescu pierde la fiecare sondaj, câteva procente, abia atunci vom putea vorbi despre un trend descendent.
Însă nu numai sondajele sunt relevante, mai sunt şi alte semne care ne pot arăta ceea ce se va întâmpla la alegerile din toamnă.
Deocamdată, lucrurile nu stau prea bine pentru partida anti-Băsescu, care a pornit cu stângul şi care, în lipsă de soluţii şi de idei tinde să reia strategia din februarie-mai 2007, strategie care părea că dă roade în martie şi aprilie dar ca s-a finalizat cu un dezastru în mai.

Îţi poţi da seama de cât de bine va alerga un atlet, doar văzându-l cum se încălzeşte: mâinile transpirate, privirea rătăcită, nervozitatea, indecizia, frica.

Pentru a repeta performanţa lui Băsescu din 2004, trebuie să ai forţa, încăpăţânarea şi talentul de campaigner al lui Băsescu. Până acum eu nu-i văd nici pe Geoană, nici pe Crin şi nici pe Duda jucând rolul ăsta.

Strategia partidei anti-Băsescu îl va aduce pe acesta în poziţia care îi convine cel mai mult, va duce la suprasaturaţie şi deja a început să ducă la strângerea rândurilor în jurul lui Băsescu, şi nu mă refer la "fanii" lui, mă refer în primul rând la oameni care l-au criticat ani de zile sau care nu erau prea entuziaşti în ceea ce-l priveşte dar care, după ce s-au anunţat candidaţii şi a reînceput isteria anti-Băsescu pe şapte voci, paişpe ziare şi trei televiziuni, au fost puşi pe gânduri de o asemenea sincronizare şi desfăşurare de forţe.

Fiindcă o asemenea desfăşurare mediatică de forţe pare suspectă tocmai prin sincronizare, lipsda nuanţelor, agresivitate şi spune sus şi tare "noi suntem establishment-ul". Fără să vrea îi confecţionează lui băsescu un Năstase, sub forma a două partide, trei televiziuni şi şapte ziare (în 2004 Năstase nu a pierdut alegerile pentru faţa lui, şi nici pentru scandalurile de corupţie ci pentru ceea ce reprezenta el al nivel simbolic).

Ultimele scandaluri media ţintite spre Băsescu (Popoviciu, Becali) au făcut din Băsescu un reprezentant arogant, self-suficient al sistemului, un simbol al coruipţiei care îţi dă sentimentul de revoltă şi neputinţă? Nu. Aroganţa şi self-suficienţa e în altă parte şi aduce aminte de Năstase-2004 şi de partida anti-Băsescu din primăvara lui 2007. Asta e imaginea, şi dacă oameni care nu erau entuziasmaţi de Băsescu şi aveau destule enmulţumiri vis-avis de prestaţia lui, sunt puţi pe gânduri acum, se poate spune că Băsescu are şanse din ce în ce mai amri să câştige în toamnă.

PS. Dincolo de desfăşurări de forţe şi bombardamente media nu trebuie uitată şi prestaţia individuală a candidaţilor. Geoană, Crin şi Duda încă stau bine, sunt la început. Au venit la întâlnire cu garoafa la butonieră, cu cel mai elegant costum, zâmesc frumos dar nu au apucat încă să deschidă gură şi să-şi pună la bătaie eternul farmec politic.

Anonim spunea...

" să-şi pună la bătaie eternul farmec politic."

Ei, las' ca si l-a pus Base si uite ce-a iesit ?

Si apropos ! Ca tot asteptati procente....
Asteptati si ceva fapte, care sa conduca spre ele....

P.S. Scandalurile de care amintesti, s-au intors impotriva regizorului si vin sa confirme ca niste clar-vazatori si-au luat mana de pe obiectiv....
( sau au altul!)
Radu Humor

Straina spunea...

Filadel :
,,curajul dudei se numește iliescu kgb. în rest ...''
demonstreaza cu dovezi..

daniel spunea...

Domnule Preda , stiu ca sunteti de formatie liberal. Care sunt masurile "liberale" pe care PDL le-a luat pentru a preintimpina prabusirea economiei ? impozitul forfertar ??

Anonim spunea...

Asa credea si mr.Iliescu.Din fericire a fost infrant de Emil Constaantinescu.Sper sa avem din nou parte de fericire si anul asta.De badarani ne-am saturat.Dar la ce te poti astepta de la un fost... care dupa ce a fost comandant de nava habar n-are de engleza si dupa ce a fost reprezentantul NAVROM la Anvers habar n-are de franceza.In rest crede ca le stie pe toate ca Ceausescu.Eu sunt printre cei care vor vota pe Antonescu.N-am votat si n-as vota pana acum nici in FSN-ist sau pui de FSN-ist.N-am uitat prin ce am trecut pe vremea lor.Macar sa invatam din greseli daca altceva nu putem.Si miroase a parveniti FSN-PD-PDL pe blog.

Anonim spunea...

Esti o jigodie ca şi Turcan, Stolojan, Lăzăroiu!

AFARĂ CU TINE DIN PARTID DOMNULE NEPOT AL LUI EMIL CONSTANTINESCU!

Anonim spunea...

Hei, cum de am ajuns de la pagina elenei basescu la pagina ta? Adica, am vazut "meta" tagul de pe pagina ei, dar...cu ce ocazie?

Mihai Fabian, Ormindea spunea...

Dle,te-am vazut la tv. Recent.Mi-a parut rau ca n-am inchis. Stiam destule despre arivisti si interesati politic pana acolo incat sa minta in fata. Daca veti face la fel si la Bruxelles, ne veti de mare "ajutor" noua, celor ramasi acasa ca sa muncim pentru a va plati, desi cel mai corect ar fi sa va plateasca stapanul din buzunarul propriu. Scriu dintr-un sat pe care cred ca-l veti reprezenta. Sau, mai bine lipsa.

Anonim spunea...

Forwardul de pe elenabasescu.net pe cristianpreda.blogspot.com este cu acordul Elenei Basescu? Sau un taran misogin de la retea s-a gandit el la o chestie "inteligenta"?

Maya spunea...

Pt. Mircea,
Da,Crin Antonescu "nu este incarcat de mape profesionale",pt. ca s-a 'remarcat'prin mari succese ca ministru , mare chiulangiu ca parlamentar,aspirator de scame de pe ARMANI -TARICEANU,latrator de serviciu(RI).Acum discursul sau elevat de intelectual- e profesor de istorie,nu? - este coerent,corect gramatical( vezi :serviciuri,au cine sa tunda oi),plin de cuvinte filosofice precum: cocota,pipita,etc.Crin este UN MARE FAS LIBERAL.

Maya spunea...

TURNATOR MIC,MIC,MIC CE ESTI....
VARSA-TI EXCREMENTELE IN ALTA PARTE. MIROSI DE LA O POSTA...

ibi spunea...

obsesia Basescu ne scarbeste, deja folosim telecomanda excesiv, mutam pe alte posturi de la realitatea si antene. Ne intrasteaza faptul ca politicienii nostri n-au idei, nu s-au maturizat si n-au invatat din greseli, singurul care a mai invatat ceva si care si-a mai schimbat in bine e chiar presedintele.

Thor spunea...

Sa-mi bag pula-n ma-ta si-n familia ta , de boschetar jegos ..... Te-n mortii tai de cacacios fricos , muistule dement !

Anonim spunea...

mereu si mereu aceleasi personaje pe sticla, la petreceri mondene, pe bloguri, prin ziare ori reviste...dk vreti sa stiti cum e si ce face poporul intrati pe http://crizeleluarvinte.wordpress.com... poze cu tarfe ieftine, divagatii extremiste, strigate de disperare, multa gargara...matasoasa insa pt. cititor, ciudatenii doar aparent nevinovate, cascadorii lirice de calitate, aforisme taioase, apeluri infierbantate la desteptare civica ori futai moca, povesti cu si despre prosti si lichele, analize mai putin ortodoxe, halucinatii fecunde, vise sparte, furii incontrolabile etc...am poze murdarele si cu anumiti copii de bogatasi cd isi fac de cap prin cluburi sau cu minore tavalite in birturi de arabi

Nastyboy spunea...

Daca e ca cineva sa faca un rau presedintelui in aceasta perioada, unul dintre aceia este Hamangia, de pe elenaudrea.ro, zice ca este securist, prieten cu elena udrea, si el stie despre toti care posteaza acolo cine sunt drept pentru care sa il votam pe presedinte, Voi posta acest mesaj pe 5427 de bloguri din baza de date pentru a il sti toata blogosfera pe acest impostor care face rau presedintelui tarii

Anonim spunea...

O singura concluzie. Basescu este foarte bine pregatit si exact cum a declarat inainte il face praf pe Geoana. MG mai are un raspuns favorit/cuvant cheie: toate temele abordate sunt PRIORITARE pentru guvernul Johannis...
Mai sa fie!! Cum poa' sa fie toate prioritare??!!!
http://www.andreipartos.ro/phpBB3/viewtopic.php?f=61&t=15&p=39342#p39342

Anonim spunea...

SONDAJ - CINE VREI SA FIE PRESEDINTE? http://www.andreipartos.ro/phpBB3/viewtopic.php?f=60&t=455

Anonim spunea...

Gata! I s-a inchis gura pe blogul celalalt!

Anonim spunea...

mda...fiecare cu parerea lui...oricum niciodata nu se ajunge la nici o concluzie cand e vb de politica!

Anonim spunea...

TRAIAN BASESCU SEFUL UNEI AGENTURI DE ” CRIMA ORGANIZATA ”
ACTIVAND IN SUA.
Vice Presedinte al Senatului Romaniei.
Domnule Dan Voiculescu
Stiu ca sunteti extrem de interesat de evaziunea fiscala, economia subterana si spalarea banilor. Va pun la dispozitie o operatiune ganstereasca in care este involvat insusi seful statului. Este vorba de deschiderea unei institutii fictive care exista numai pe hartie. Milionele de dolari alocati ” Institutului de studii post comuniste ” din bugetul ICR intrand direct in buzunatele a patru gansteri Tismaneanu , Basescu , Patapievici, MIhaes. Culmea ete ca niciodata nimeni nu sa interesat daca acest instititut exista, are vreo activitate si unde se duc banii timp de multi ani de zile.
Este evident ca un asemenea institut la 20 de la caderea comunismului nu intereseaza pe nimeni. Faptul ca acest institut este sponsorat din bugetul ICR al carui presedinte de onoare si de fapt este Traian Basescu,face ca lucrurile sa fie extrem de suspect. Ce legatura are un asemenea instutie cu reprezentarea culturala a Romaniei ?
Este o uriasa operatiune de spalare de bani de multe milioane de dolari organizat de un grup de ” crima organizata ” care actioneaza la umbrela institutilor statului roman. Proba : Un interviu ” gafa ” al Vice- Presedintelui ICR Mircea Mihaes in Romania Literara , care explica cum cecuri cu sume uriase din banii publici sunt transportati pe sest catre Vladimir Tismaneanu in SUA. Va rog deschideti site-ul acestui institut fantoma sponsorat din bugetul ICR al
al carui Presedinte de onoare ( side fapt ) este Traian Basescu. http://www.inform.umd.edu/EdRes/Research/inner/lecture.html

Veti descoperi ca acest institut nu are sediu sau activitate specifica de cel putin
12 ani. Va rog in consecinta in inalta dumneavoastra calitate, sa deschideti o ancheta parlamentara si sa faceti lumina in aceasta crima financiara uriasa cu ramificatii politice mai mult decat importante.
CITITI PE BLOGUL ROBERT HORVATH DOCUMENTUL CARE VA TRIMITE GRUPUL MAFIOT BASESCU DUPA GRATII.
Robert Horvath Deva ziaris USA
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

Anonim spunea...

bah fraiere asa arata blugu asta ca tine, spumant si prost.
Auzi fraiere, zici ca ti-a dat-o pringoarna sug gingie? pai pringoarna ala are 2 clase ca trenu, iar tu ai o gramada de clase la dat cu ciocu, ca de condus nu ai condus nimic inafara de bicicleta. Pun pariu ca daca iti dau cainele meu sa-l pishi pe strada te conduce ala nu tu pe el. Esti pros 10 plm de fraier, prost si o sa ajungi pe tusha politicii ce talamb ce esti.
Hai sictir

amenajari living spunea...

Destul de interesant!

cantare electronice spunea...

Romania nu mai este tara ce era odata!!

anunturi gratuite spunea...

Intr-un final, Antonescu nu a fost Presedinte!