marți, 17 februarie 2009

Voiculescu

Locul în care stau are un trist privilegiu. E singurul din ţară în care toţi aleşii sunt membri ai Partidul Conservator. Da, sectorul 4 din Capitală are şi primar, şi deputat, şi senator de la conservatori. Se înţelege că, în condiţiile în care PC are în toată ţara doar 4 deputaţi şi un senator, situaţia despre care vorbesc este cu adevărat excepţională. Dl. Voiculescu apare, de altfel, periodic pe aleile din cartier, întotdeauna cu o cameră de luat vederi în preajmă. Dânsul nu discută cu cetăţenii fără operator TV. Se înţelege că, date fiind circumstanţele excepţionale, sunt mereu atent la ce declară dl. Voiculescu. Ultima sa intervenţie publică este epocală. A fost mai degrabă un reproş: „PSD a uitat că PC l-a dus peste PDL”. De parcă acest partid ar fi intrat vreodată în Parlament altfel decât în alianţă cu PSD... E genial şi limbajul de lemn din comunicatul curajosului partid, care îşi propune „cooperarea, dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor politice instituţionalizate din Alianţa PSD-PC şi din cadrul Coaliţiei de guvernare”. Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu nu mă simt în coaliţie cu dl. Voiculescu...

9 comentarii:

Anonim spunea...

Nici eu nu am feeling comun cu Felix, nici nu simt mustrarea aia ca un repros c ca o sangerare 6/49.

Unknown spunea...

Mie mi-a placut declaratia de ieri a primarului de la 4, in privinta anularii carnetelor de conducere eliberate ilegal la Arges (cica ar trebui deschise vreo 2500 de procese pentru anulare, nu se poate face automat)... citez aproximativ si pe sarite "nu am incalcat nici o lege, ... ca orice cetatean... principiul liberei circulatii a persoanelor in tara si international ... ".

Anonim spunea...

Domnule Preda, in masura in care va asumati pozitiile politice ale presedintelui Traian Basescu si ale PDL, SUNTETI in coalitie cu domnul Voiculescu. Si nu numai cu Voiculescu, dar si cu Piedone, si cu Oprisan, si cu Nastase, si cu Iliescu. Nu este o "simtire", este o realitate obiectiva, bazata pe un protocol semnat, si care alaturi de senzatiile mai neplacute pe care spuneti ca vi le produce are si anumite avantaje, mai precis accesul la guvernare, la autoritate si resurse publice in niste conditii ce au fost considerate acceptabile de liderii politici alaturi de care va pozitionati.

As aprecia asumarea deschisa si fara astfel de scuze a acestei pozitii, este deja foarte obositor acest dublu mesaj de autoritate si victima pe care il practica Traian Basescu si cei apropiati sai de cativa ani incoace.

Da, Traian Basescu si Cristian Preda sunt parteneri cu Ion Iliescu si Dan Voiculescu. De buna voie si nesiliti de nimeni.

Aceasta este realitatea.

Anonim spunea...

@joness,

Tu, ca roman, te simti partener cu toti violatorii si jefuitorii de peste hotare ori din tara?
O alta realitate!

Anonim spunea...

joness
"De buna voie si nesiliti de nimeni".

Oare de ce nu sunteţi credibil, domnule joness?

Anonim spunea...

Poate după congresul PSD, situaţia se va schmba, iar PC-ul va fi pus la zid (sper).
D-ul Voiculescu din păcate, este un mare expert în manipularea studenţilor şi tinerilor prin grupul de ONG-uri pe care le administrează.
Tinerii ...dornici de afirmare realizează mai târziu că au fost folosiţi de către unii domni distinşi precum guzanul de Voiculescu.

Anonim spunea...

Acest aşa-numit "Partid Conservator" intră în categoria formaţiunilor "nehotărâte politic", atât în ceea ce priveşte alianţele, cât şi "doctrina"... Fost Partidul Umanist Român (Social-Liberal), aliat în 3 rânduri cu PDSR/PSD (în 2000, 2004, 2008), doar pentru a părăsi apoi respectiva alianţă (s-a întâmplat de două ori şi, probabil, va veni şi a treia), a "migrat" după 2004 spre liberalism (a se vedea afilierea iniţială în Parlamentul European, dinaintea europarlamentarelor, când n-a mai intrat), spre a spune acum că, din "iubitor" ba de social-democraţie, ba de liberalism, ar vrea să fie primit în Partidul Popular European (că, de, îşi zice "partid conservator"). Până nu se vor hotărî, nu doar declarativ, ci mai ales practic, unde se încadrează, reprezentanţii acestui partid îmi amintesc de gluma aceea cu "starea vremii": "Se anunţă vreme în schimbare: când mai aşa, când mai altfel. Vântul va bate din direcţii nehotărâte: când se va hotărî vă vom comunica..."

AristotelCostel spunea...

Practic, ruptura dintre PSD si PC s-a produs prin "destabilizarea" PC-ului de la loterie. Cat sa mai suporte si bietii oamenii fara o sursa de parazitare. De acum vor fi cu tunurile pe monstruasa coalitie.

Anonim spunea...

@Victor L: nu, deoarece nationalitatea mea nu depinde in nici un fel de propria mea vointa. In plus, orice popor isi are violatorii si jefuitorii sai, banuiesc ca nici americanii sau englezii nu se simt parteneri cu violatorii si jefuitorii lor.
In cazul de care vorbeste domnul Cristian Preda avem de a face cu un act de vointa asumat, nu cu o predeterminare.

@gabhry_el: cine l-a silit pe Domnul Preda sa fie consilierul presedintelui Basescu si sa isi declare solidaritatea cu PDL? Cine a silit PDL sa semneze un protocol politic de guvernare cu partidul domnilor Iliescu, Voiculescu, Oprisan, etc?
In rest, repet, aici nu e vorba de "credibilitate" si "senzatii" ci de o realitate obiectiva, consemnata in documente oficiale.