joi, 5 februarie 2009

Congres PNL & umor PCR

O observaţie despre penelişti, care au anunţat că se reunesc în congres pe 20 şi 21 martie. E o situaţie interesantă. Împotriva lui Tăriceanu nu va avea şanse decât un candidat care fixează ca obiectiv intrarea la guvernare. De ce? Pentru că filialele nu vor să vadă înfruntându-se doi candidaţi care doresc amândoi rămânerea în opoziţie. Dimpotrivă, ele caută, înainte de orice altceva, pe cineva care să apropie PNL de aliatul său natural şi anume de celălalt partid de dreapta. Dintre cei care au dorit acest lucru în decembrie 2008, doar Ludovic Orban a afişat ambiţia de a concura cu Tăriceanu. El şi l-a luat însă ca partener pe unul dintre cei mai vocali adversari ai apropierii de PDL: e vorba despre Crin Antonescu. De ce? Să fie vorba de un calcul prost făcut sau de faptul că pentru penelişti Orban e bun ca opozant, dar nu e văzut (şi) ca lider de partid? Mai e o ipoteză: poate că Orban şi Antonescu sunt un tandem care e destinat să dea liberalilor din teritoriu speranţa guvernării nu cu PDL, ci cu PDL sau cu PSD, în funcţie de felul în care se va tranşa în toamnă cursa pentru Cotroceni. Mulţi liberali îşi dau seama că, deşi a dus PNL la cel mai bun scor postdecembrist al său, Tăriceanu e o piedică în calea oricărei negocieri politice.
În cu totul altă ordine de idei, vă recomand cu căldură lectura suplimentului „Umorul involuntar al unor stenograme ale şedinţelor PCR” din ultimul număr al „Revistei 22”: sunt publicate, sub îngrijirea lui Mihnea Berindei, discuţiile înalţilor demnitari comunişti despre revistele pentru copii şi pionieri, dar şi despre competiţia miss România organizată de PCR. O mostră din discuţia despre concursurile de frumuseţe: „Tov. Ion Iliescu – La aceste concursuri este aleasă într-adevăr fata cea mai frumoasă, cu proporţionalitate corporală, cu anumite măsurători. Tov. Nicolae Ceauşescu – Dacă am urmări numai atât, ca fetele să mănânce mai puţin, că au început să se îngraşe prea mult, tot este justificat. Fetele trebuie să fie mai svelte”. Dizidenţă sau opoziţie?
PS E îngrijorător felul în care PSD tratează guvernarea şi mai cu seamă relaţia dintre legislativ şi puterea judecătorească! Pentru PSD, prima trebuie s-o cenzureze pe cea de-a doua.

12 comentarii:

Anonim spunea...

SINCER!!! ..din toţi idioţii din PNL ..Bogdan Olteanu..este singurul care ar merita funcţia de preşedinte al partidului (părerea mea:))

Unknown spunea...

Hmm, mare pishicher Iliescu asta. Vad ca se pricepea si el la toate, ca si ceilalti tovarasi.

Anonim spunea...

SINCER!!! ..din toţi idioţii din PNL ..Bogdan Olteanu..este cel dintâi. (părerea mea:))

Anonim spunea...

Singurul care are ambiţie să ajungă sus este Ludovic Orban. Crin Antonescu a dezamăgit, poate face mai mult.
Din câte ştiu eu Nicolae Ceauşescu s-a îndrăgostit de Elena tot la un concurs de miss, unde a tras sforile astfel încât să câştige Elena Ceauşescu, asta în perioada interbelică.

Anonim spunea...

Nu avea gusturi rele Tovarasul :))

Cat despre liberali, se pot alia cu oricine, dupa ce PD-L/ul a revenit "acasa", in FSN.
Oricum, tinand cont de cum se manifesta guvernul Boc, a spune despre PD-L ca este un partid de dreapta incepe sa fie o gluma buna. Gluma era si inainte de alegeri, in ciuda bunelor intentii ale celor de la CADI sau ISP....Asa ca e bine sa o lasam mai moale atunci cand vrem sa vorbim de aliante de dreapta sau de stanga in urmatorii ani.
Oricine se poate alia cu oricine, atata timp cat interesele partidului o cer...

Anne spunea...

Anonim & Bleen, DIN este o prepozitie ce introduce un atribut care arata locul unde se afla cineva sau ceva, in timp ce DINTRE este o prepozitie ce introduce un atribut care arata locul ocupat de cineva sau ceva intre doua sau mai multe obiecte.

Anonim spunea...

@Anne

Eu sunt complet nevinovat. Nu am dat decât copy-paste. Nu pot fi acuzat decât de plagiat. Atât.

Anonim spunea...

Cum e mai corect din punct de vedere gramatical:

Dinule, dar nu mai bine îţi fac un platouaş?

sau

Dinule, dar nu mai bine îţi dau un platouaş?

Platouaş continental, evident.

roth spunea...

Alo, casa Patriciu?
Nu. Greseala. Aici firma Sterling!

Anonim spunea...

A, ok.

Unknown spunea...

@Bleen, Roth
Carcotasi, da' ce zic eu, invidiosi ... ia sa va fi sunat pe voi dl. Tariceanu, Alo, Bleen, nu vreti sa va concesionez drepturile litigioase asupra platformei Delfinul ... ma scuzati, ma suna pe celalalt telefon Roth, nu inchideti ...

Unknown spunea...

chiar merita suplimentul 22 despre concursurile de miss socialiste :-)