marți, 24 februarie 2009

Am decis să intru în PDL

Am decis să intru în Partidul Democrat Liberal. Vreau să aduc un plus acestei formaţiuni. Am de asemenea dorinţa să candidez la alegerile pentru Parlamentul European din 7 iunie 2009. Cred că pot reprezenta cetăţenii români cu demnitate, în numele unor convingeri politice şi având în vedere un viitor mai bun pentru noi toţi, cetăţeni ai Europei. Voi explica deciziile mele în cadrul unei conferinţe de presă organizate miercuri 25 februarie, de la 12h, la sediul PDL sector 4, din str. Enăchiţă Văcărescu nr. 20.

26 de comentarii:

Unknown spunea...

Felicitari si succes!

Anonim spunea...

Ce as putea zice?
Aveti ce cauta in Parlamentul European. Stiti "cu ce se mananca" activitatea de europarlamentar, puteti reprezenta Romania cum trebuie acolo.
Dar....ce cautati in PD-L? Una este sa fiti consilierul lui Traian Basescu si alta este sa fiti membru in PD-L. Pot intelege foarte bine simpatia pentru un om politic de talia lui Traian Basesc, dar nu mai pot intelege simpatia pentru PD-L.
Sincer, dupa mine in PD-L a existat un singur personaj public onorabil: Catalin Avramescu. Sper din toata inima ca veti fi al doilea. Chiar cu riscul de a nu mai candida....

Anonim spunea...

Să aveţi baftă!
Că de calităţi nu duceţi lipsă.

Anonim spunea...

Poti sa argumentezi de ce simti nevoia ca ar trebui sa explici motivele acestei decizii in conditiile in care esti o persoana extrem de putin cunoscuta?
Imi cer scuze dar chiar nu am intentia sa te jignesc, sunt doar curios.

El Desdichado spunea...

Eu tin sa va urez succes, insa va marturisesc ca dintr-o anumita perspectiva nu vad cu ochi buni implicarea dvs. tot mai adanca in praxisul politic. Nu pledez neaparat pentru ''eludarea istoriei'', dar sunt sigur ca proiectele dvs. intelectuale vor avea de suferit de pe urma acestei hotarari.Raman la parerea ca salvare prin politic nu exista si ca cea mai potrivita ipostaza ramane aceea a spectatorului.

Anonim spunea...

O intrare intr-un partid pentru a participa la niste alegeri pe o lista este oarecum dezamagitoare. Contributia dumneavoastra la succesul listei PDL va fi foarte mic. Foarte putini vor vota PDL din cauza ca sunteti dvs. pe lista. Dar, probabil, veti intra in PE fiindca ati fost pe lista partidului lui Basescu...

Anonim spunea...

Imi pare rau ca va voi pierde ca profesor... Succes!

Anonim spunea...

Pentru reprezentarea României în PE e o veste bună. Probabil că ştiţi deja că, aşa cum s-a întâmplat şi în alte situaţii (Cătălin Avramescu, Sever Voinescu etc.), acum că sunteţi membru de partid aşteptările sunt mari cu privire la îmbunătăţirea PDL - democraţia internă, selecţia cadrelor, politica de alianţe...

Mult succes!

Anonim spunea...

SKy spune...
E foarte bine ca se legalizeaza un concubinaj ,dar ma intreb cat de moral este sa te inrolezi in cel mai in voga partid pentru a-ti rezlva niste probleme personale.
Probabil ca multi membrii cu vechi state de serviciu in partid va vor reprosa lipsa de fairplay. Si apoi nu exista si aici PD-L) niste criterii de selectie care trebuie respectate ?!

Unknown spunea...

Felicitari. Un pas firesc si necesar.
@el desdichado
Hai sa fim noi spectatori angajati :-) si sa-i incurajam pe cei care se implica sa faca treaba buna...
@Anonim
sunteti prea dur; incercati sa judecati persoanele dupa faptele lor, nu mai generalizati ... cu logica asta, ati putea la fel de bine sa il judecati aspru pe Cristian Diaconescu pentru ca face parte din acelasi partid cu Marean Vanghelie ...

Bibliotecaru spunea...

Am auzit această veste pe blogul doamnei Udrea, am să dau deci link acolo (sunt leneş la scris):

Bibliotecaru February 25th, 2009 at 10:45 am

Repet întrebarea, de ce nu PNL?
Mai am o întrebare suplimentară...
Promiteţi o doctrină completă, începută de la lucrurile de bază, percepţie, timp, spirit...?

Bibliotecaru spunea...

PS.
Relativ la Parlamentul European... votul e pe listă, contează dacă vă situaţi în prima treime a listei, adică în primi 11.

Anonim spunea...

Un eminent profesor de Ştiinţe politice ajunge să stea la aceeaşi masă cu analfabeţi şi puşcăriabili....tentaţia puterii.

El Desdichado spunea...

@Cititorul anonim
Eu unul nu-mi permit ipostaza asta aroniana si de aceea nici nu-mi place sa o teoretizez. Sunt sigur ca Profesorul Preda dincolo de competente are si bune intentii, insa eu cred ca proiectele intelectuale sunt mai importante decat particarea vremelnica la putere.

El Desdichado spunea...

Erata: particarea a se citi participarea.

Anonim spunea...

Domnule Preda, sa inteleg ca va inscrieti in PDL sector 4? Ca daca e asa ma reinscriu si eu imediat acolo.
Ce vreu sa va spun este altceva - sunt voci care dau sigura candidarea lui Talpes pentru europarlamentare tot din partea PDL sector 4. Nu credeti ca o sa fie cam greu de facut campanie alaturi de dumnealui?

Anonim spunea...

Am o problema, atat cu candidatura dumneavoastra viitoare cat si cu candidatura lui Sever Voinescu.

Cum naiba ramane cu statutul ala al partidului care cere vechime in partid pentru a candida pentru o functie?

S-a schimbat pentru dumneavoastra si stimatul dumneavoastra viitor coleg de partid?

john enache (McGogoo) spunea...

Succes :)

Anonim spunea...

Sincer as prefera sa contribuiti la un "mai bine" oricat ar fi el de generic ca profesor decat in calitate de europarlamentar. Altfel, sper sa va vad in PE daca decizia de a candida ramane...

Anonim spunea...

Felicitari si mult succes !

Anonim spunea...

Este un pas important pentru dumneavoastra, drept pentru care nu pot decat sa va urez succes. Sper ca si de la Brusseles sa aratati tot atat de mare deschiderea catre educatie.
Succes!

Anonim spunea...

Foarte bine ! Mult succes ! Prea sustin unii ca la PDL nu sunt personalitati...

Codrin Scutaru, Blog de analiza politica si personala spunea...

Ma asteptam sa oficializati relatia. Dintr-un liberal critic ati ajuns un critic al liberalilor pentru ca nu mai erati de acord cu evolutia partidului. Nu va impartasesc punctul de vedere dar cu siguranta ca sunteti potrivit sa fiti europarlamentar, aveti competenta necesara.
Succes!

sandman spunea...

Esti o zdreanta comunista, ce dracu sa faci tu in Parlamentul European?
Stai aici si linge-l pe Basescu, ca acolo n-ai ce linge, milogule.
"Preda Cristian, student la Facultatea de Filosofie a Universităţii Bucureşti, era expert în marxism. La faza naţională a Concursului profesional-ştiinţific studenţesc de ştiinţe sociale, Secţiunea "Materialism dialectic şi istoric", a obţinut punctajul maxim – 20 de puncte. La același concurs comunist, Emil Boc a luat doar 18 puncte. Lucrarea sa era o odă la"al XIV-lea Congres al PCR şi 45 de ani de la "revoluţia de eliberare socială şi naţională, antifascistă şi antiimperialistă de la 23 august 1944". Concursul a fost vizat personal de tovarășa Elena Ceaușescu. Iar tovarășul Preda a fost pe podium. "Majoritatea studenţilor au dovedit cunoaşterea temeinică a problematicii de bază a fiecărei discipline, în spiritul şi din perspectivele tezelor şi aprecierilor cuprinse în documentele de partid, cu deosebire în recentele expuneri ale Secretarului General al Partidului, tovarăşul Nicolae Ceauşescu", se spunea la timpul respectiv."

Anonim spunea...

meri mag jigodie si inscriete la psd sau pnl... faci politica lor, pe ei lingi in fund.

ce cauti in pdl ? marsh gunoiule

charli_gento spunea...

sant asistenta medicala si cumulez pensia cu salarul.postul meu a fost desfiintat conform art.65 alin. 1 si art. 73 alin1 conform legii 53/2003.postul nu afost redus conform oug 63/2010.mentionez ca lucrez intrun centru de asistati cu dizabilitati,cu inca 3 asistente la fiecare din noi revenindu-i pe tura 51 de asistati.desfiintarea postului a fost numerica fara concurs.Va rog sa-mi spuneti care este nr. de asistati psihici la o asistenta in UE.