miercuri, 15 aprilie 2009

Invidie și exces

Atunci când a concurat la prezidențiale, în 2004. dl Năstase a avut 4.278.864 de voturi, adică aproximativ 41% din totalul opțiunilor exprimate. În același moment, Uniunea PSD+PUR obținea 3.730.352 la Cameră și 3.798.607 la Senat, adică o medie de 37%. Candidatul pesedist a avut, deci, semnificativ mai multe voturi decât propria sa formațiune politică.
Așa se întâmplase și înainte, în vremea când candidatul stângii era Ion Iliescu. Ei bine, o dată cu Geoană lucrurile s-au schimbat.
Anunțat candidat la prezidențiale, Mircea Geoană nu beneficiază decât de circa jumătate din sprijinul de care ar beneficia PSD la un scrutin. Pesediștii nu sunt obișnuiți să nu aibă o locomotivă, așa că dl Geoană e silit să accelereze, radicalizându-și discursul.
Invidia îl pândește.
Fiind însă grăbit să recupereze distanța care îl separă de PSD, dl Geoană comite numeroase erori. Ultima e formula potrivit căreia Președintele a “sărit calul excesiv”….

13 comentarii:

Anonim spunea...

Domnule Preda, aţi înţeles, şi dvs., greşit.

Băsescu "a sărit calul Excesiv".

Excesiv e numele calului, cum bine spunea Gicu Mărăcine pe un alt blog.

:)))

niku_elektriku spunea...

Trecind peste faptu' ca acest dom'mbasador, in contumacie la conducerea pesedepece, sare essasperant de des calu', ala de'i lipseste pentr'un regat de'al presidentului duda, nu vi se pare ca insu' arata groaznic aseara (obrajii cazuti) ?

Anonim spunea...

Doamna Mihaela Geoana. Doamna Mihaela Geoana declara de curand ca nimeni nu ii mai poate spune acum "prostanac" lui Mircea. Mircea Geoana. Sa inteleg ca inainte puteau sa ii spuna dar acum nu ? Deci dl. Geoana a evoluat ? Eu nu mai tin minte cum era inainte, dar daca a evoluat, e de bine.

desves spunea...

Si Geoana si Nastase si Vosganian-se uitau cu invidie la Presedinte in tipul discursului.Pe langa expresia pozitiei noastre privind Moldova, dansul a condamnat a doua oara comunismul!
Daca nu era invidia care sa-i roada probabil ca ar fi fost cu siguranta ADMIRATIE-dar ei nu sunt capabili sa recunoasca ca cineva este mai bun decat ei.
A recunoste ca adversarul este foarte bun -este calitatea oamenilor deosebiti ( nu este cazul lor)

Gabi Dumitrescu spunea...

Cred ca Traian Basescu a gestionat corect si diplomatic situatia din Republica Moldova. A fost foarte bine ca nu s-a grabit cu declaratiile dar atunci cand a facut-o nu s-a ferit sa acorde tot sprijinul Romaniei cetatenilor moldoveni. Mereu am apreciat deciziile presedintelui in politica externa iar el a confirmat si de data aceasta.

Riddick spunea...

Felicitari pentru cum ati tinut piept haitei lui Vantu , pe Irealitatea TV! Cat despre Geoana, de mortuis nul nisi bene !

Doar Libertate spunea...

auzi bre, matale nu esti consilier prezidential al lu' ala, parca basescu se numeste, nu? Auzi, matale n-*ai treaba pe la Cotroceni? iti pierzi timpul stand pe bloguri? ca doar esti platit din bugetul statului. Oricum nu spui lucruri interesante.

Anonim spunea...

@Yoda

Bre Mareane (zis si Yoda), si internetul tau de la servici e platit tot de la buget. Vad ca pe blog ai strans ceva gunoaie... acum dai si pe la altii de generos ce esti sau ti-e foame de trafic si stai cu mana intinsa pe la altii ?

Mircea Geoana

Anonim spunea...

@riddick

ca bine zici ... pe Norica cel putin a cam zdruncinat-o ...

Riddick spunea...

Lasati-l in pace pe bietul Yoda, mananca doar cac...radacini, se crede jedi, dar nu domiciliaza pe Dagobah, ci pe Death Star. Much to learn you still have , young padawan !

Anonim spunea...

I find your lack off faith disturbing!
Gata misiune incheiata a sosonarilor liberali?Nu mai e Duda nu mai e flood?

victor L spunea...

@Yoda blog,

asa e , de unde are bani dl Preda?
Tu si fara bani si fara minte!
Dreptate-i asta?!

anca ivan spunea...

Numele meu este Anca Ivan si as vrea sa va rog ca si blogul meu www.hidesight.blogspot.com sa fie introdus pe lista dvs. de blogroll. Ca sa va spun ca va urmaresc in campanie sau ca am sa va votez, nu ar fi corect pentru ca nici nu locuiesc in tara si nici nu o s-o fac doar ca sa mi se adauge numele, dar va urez succes. Daca considerati a fi oportun va astept cu un mail. Mult succesc!