joi, 9 aprilie 2009

21h10 la TVR1

În această seară, de la 21h10, sunt invitat la TVR1 la emisiunea "În spatele uşilor deschise".

8 comentarii:

Anonim spunea...

ne puteti spune care-i subiectul discutiei si cine mai este invitat ?

Cristian Preda spunea...

Subiectul principal este, din câte mi s-a spus, relaţia istorică dinre Bucureşti şi Chişinău. Invitaţi anunţati: ministrul de externe C. Diaconescu si fostul ministru de externe A. Severin.

Anonim spunea...

si ce????

Anonim spunea...

eu am intrebat care-i subiectul.
"si ce???"-ul nu-mi apartine.

Lucian

adrian spunea...

Dle Preda,
Postez aici caci am vazut emisiunea si acolo s-a discutat despre emisiune.Va sugerez sa faceti asemenea si altora care-si prezinta pe blog ptr cine este interesat emisiunea pe care o anunta anterior .

De acord cu ce ati spus dvs acolo. Emisinea a fost buna.
Cred insa ca desi este corect sa spui ca societatea basarabeana este impartita in doua adia in cei care au considerat ca Moldova sovietica a devenit independenta doar fata de Romania si cei care au considerat ca a devenit independenta doar fata de Rusia.
Noi ca stat am acceptat, cu o singura exceptie Claudiu Iordache,si e bine ptr istoria noastra ca a existat aceasta exceptie, o independenta absoluta ptr fratii nostrii si deci nu se pune problema sa revina in casa parintesca decat cu comunul acord al lor dar si al nostru.
In aceasi seara, dupa emisiunea de la tvr1, am revazut la B1(Nashul)filmul lui Stere Gulea facut in 1991, care urmareste pe firul istoric evenimentele ce incep in 1989 si pana la mormintele necunoscutilor ingropati in iunie 1990 la Straulesti.
Moldova saraca se misca mult mai incet, dar trece si ea prin aceleasi etape. nu stiu cu ce efect dar vad ca Druc pe care-l admir in mod special este optimist.
Si cu Iurie Rosca vad ca intuitia nu m-a inselat : l-am cunoscut personal si mi-a mirosit a tradator, cam ca Miron Mitrea cand era lider de sindicat dar recunosc ca Mitrea m-a pacalit(dar nu l-am cunoscut personal)
La noi in ianuarie 1990 se scanda: cine a stat 5 ani la rusi nu poate gandi ca Busch.
Nu, desigur nu era vorba de Voronin caci el a stat mai multi :)

Cum spuneam, ce bine seamana lucrurile la aproape 20 ani distanta.
Azi Voronin organizeaza pe seama mitingului copiilor provocari care sa-l acopere.
http://www.mediafax.ro/externe/posibile-dovezi-privind-implicarea-puterii-de-la-chisinau-in-violente.html?3614;4191640

Dar oare ce facea "Nashul" sau in ale comunismului neintinat si mafiot, cand dadea ordin sa se dea foc la autobuze in 13 iunie 1990, sa rezolve cu aceiasi ocazie si oarecari probleme arhivistice compromitatoare si probabil sa se inchida pentru a provoca minerii o televiziune pe care nici Ceausescu nu o inchisese.

Numai bine
ion adrian

adrian spunea...

Dle Cristian Preda,

Doresc sa mai adaug ceva in toppic adica tot cu referire la Basarabia si de data asta ma adresez consilierului prezidential.

Subscriu la cele afirmate intr-o emisiune de catre Dl Mircea Druc care in opinia mea, nu este un tradator de teapa lui Iurie Rosca, si anume ca problemele din republica Moldova sunt probleme care intereseaza si ar trebui rezolvate prin dialog, de catre cei realmente atat istoric si ca interes actual direct implicati, si anume de Rusia si Romania.

Transnistria este o creatie a armatei ruse.

Adaug pornind de la ce spune Druc, ceva ce cred ca ar trebui retinut ca principiu director pentru politica romaneasca in domrniu:

PROBLEMELE DIN MOLDOVA NU SUNT ALE ROMANIEI PENTRU CA SUNT ALE UE SAU NATO, CI SUNT ALE UE SAU NATO PENTRU CA SUNT ALE ROMANIEI.

Va multzumesc ptr atentie si sper sa nu va pierdetzi ttimpul citindu-mi postarile.

adrian spunea...

Erata de completare la postare de la 11 aprilie 2009 11:47

Reiau si completez o fraza:
.........................
De acord cu ce ati spus dvs acolo. Emisinea a fost buna.
Cred insa ca desi este corect faptic sa spui ca societatea basarabeana este impartita in doua, adica in cei care au considerat ca Moldova sovietica a devenit independenta doar fata de Romania si cei care au considerat ca a devenit independenta doar fata de Rusia.Eu in acea epoca am declarat public dar nimeni din media, nu a inteles sau s-au facut ca nu inteleg, ca consider valabila si corecta juridic pe acesta a doua varianta adica independenta fata de Rusia si asta pentru faptul ca nu din Romania se extragea atunci Moldova ci din Rusia sovieticacaci URSS era imperiul colonial al rusiei sovietice.
............................

adrian spunea...

Erata la erata:
..fata de Rusia, eu in acea epoca...