vineri, 27 martie 2009

Scaunele

Vă recomand să mergeţi să vedeţi „Scaunele” lui Eugen Ionescu în montarea lui Felix Alexa de la Bulandra. Cei doi bătrâni sunt jucaţi de Oana Pellea şi Răzvan Vasilescu. Eu am văzut piesa în seara asta şi am fost încântat. Publicul a reacţionat bine, fiindcă actorii au ştiut să insereze în trama absurdă câteva replici mai degrabă umoristice. Am remarcat şi scenografia Dianei Ruxandra Ion. Cum astăzi e şi ZIua Mondială a Teatrului, să le urăm tuturor celor legaţi de această artă „la mulţi ani!”.

7 comentarii:

Codrin Scutaru, Blog de analiza politica si personala spunea...

Partea nasoala e ca nu prea pare sa-i mai pese lumii de teatru. Partea buna e ca salile de spectacole de teatru sunt pline mai totdeauna. Avem o sansa, se pare!

Anonim spunea...

Si eu am vazut Scaunele si sint foare incintat.Jocul Oanei Pellea si a lui Vasilescu este superb.Doi mari actori - un regal!

Anonim spunea...

D-le profesor, ar trebui sa mergeti si pe la un azil de batrani, pe un stadion de fotbal, pe la licee, prin parcuri, pe un santier *(scuze, am uitat, sunteti un liberal), prin spitale...si lista poate continua:).
Vreau sa va spun doar ca imaginea de intelectual nu prinde la electoratul din Romania.

Anonim spunea...

Domnule Profesor ,felicitari ca mergeti la un teatru de o asemenea calitate.Vorbim de doi mari actori si de un text genial de Eugen Ionescu!Comentariul de mai sus cu intelectualul ce nu prinde la electoratul roman mi se pare jenant si penibil!

Cristian Preda spunea...

Am mers la teatru, nu in campanie electorala! Oana Pellea si Razvan Vasilescu sunt foarte expresivi. E buna de altfel ideea de a nu folosi niste batrani veritabili, chiar daca personajele au peste 90 de ani. Piesa nu discuta despre batranete, ci despre statutul discursului si despre putere. Cel putin asta e lectura mea. Ionescu a fost foarte sensibil la aceste doua chestiuni.

El Desdichado spunea...

E uimitot cata lume merge la teatru in Romania (in Bucuresti cel putin). Salile sunt indeobste pline si exista unele spectacole unde trebuie sa apelezi la clasicele ''pile'' pentru a face rost de bilete.
Ca tot a venit vorba de recomandari, imi permit sa-i recomand domnului Profesor piesa Creatorul de teatru de la Teatrul Act.

Anonim spunea...

si eu va recomand Domnule Profesor "Buzunarul cu Paine" de Matei Visniec de la Metropolis!E tot cu Oana Pellea o actrita ce merita tot respectul!