luni, 9 martie 2009

Efort sau divertisment?

O depeşă Agerpres indica sâmbătă dimineaţă faptul că premierul a numit un nou secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe, în persoana Nataliei Intotero. Comunicatul nu preciza ce anume din mandatul MAE va asuma noua secretară de stat. Pe situl instituţiei, nici o veste!
A doua zi, pe la orele 11 ale dimineţii, cetăţenii au avut ocazia de a o vedea pe N. Intotero la televizor şi anume la Antena 3. Dar domnia sa nu explica spectatorilor ce va face in calitate de secretar de stat, ci… cum se desfăşoară un raliu la care se pregătea să participe. Era nu secretar de stat, ci copilot. Frumos început de carieră în demnitatea publică…. În ultimii 3 ani şi jumătate, am cunoscut mediul diplomatic internaţional. Un numitor comun al celor care lucrează în acest mediu este ceea ce aş numi etica efortului discret. Diplomaţi de rang mic sau responsabili ai afacerilor externe, toţi trudesc cu rigoare şi cu o anume reţinere în faţa exuberanţei mediatice. Nimeni nu mi-a lăsat impresia că ar fi animat de o etică a divertismentului şi mi-e greu să mi-l imaginez pe vreunul dintre diplomaţii întâlniţi în aceşti ani începându-şi cariera cu explicaţii la tv despre cum se ia o curbă. Dar poate că greşesc eu...

2 comentarii:

Anonim spunea...

scpai poate se va ocupa de romanii de pretutindeni din sport.

Anonim spunea...

Se poate si la case mai mari…

Nu este un argument, insa mai relativizeaza anumite numiri de pe meleagurile noastre:

Guvernul australian a numit in poziţia de ministru al mediului şi artei un fost solist al unei trupe rock, Peter Garrett…Bush a desemnat-o pe realizatoarea de emisiuni a unui post de radio creştin Janet Parshall drept delegatul Statelor Unite la conferinta ONU despre femei… Cat despre Berlusconi...titlurile ziarelor italiene spun tot “Former topless model joins Berlusconi’s cabinet as Italy’s equalities minister” :).