marți, 31 martie 2009

Comisia pe care o prefer

Am fost întrebat care este comisia pe care o prefer în eventualitatea în care voi fi ales deputat în Parlamentul European. Răspunsul pe care l-am formulat, inclusiv în formularul de candidatură de la PDL, este clar: este vorba despre comisia de afaceri externe. Sunt oarecum "împins" către această comisie de activitatea din ultimii aproape patru ani în sânul unei organizaţii internaţionale, OIF, dar şi de o anumită experienţă intelectuală. Este vorba despre reflecţia privitoare la democratizare, ce se poate dovedi utilă în contextul în care comisia cu pricina se ocupă şi de susţinerea valorilor democratice în ţările din afara Uniunii.

13 comentarii:

Cristi (de la rating-politic) spunea...

Am o curiozitate, avand in vedere pregatirea dvs: credeti ca aveti nevoie de consultanta politica/electorala si daca da, la ce fel de servicii va ganditi? e o curiozitate, nu o propunere de oferta :)

Cristian Preda spunea...

Voi discuta despre aceste chestiuni in interiorul PDL. O campanie este o experienta de echipa.

Anonim spunea...

Veti accepta candidaturi pentru asistenti in activitatea pe care o veti desfasura in PE? Din cate stiu, parlamentarii europeni au dreptul sa aiba asistenti remunerati care sa-i ajute in activitatea pe care o desfasoara.

Cristian Preda spunea...

Am primit deja cv-uri. Voi lansa eu insumi un apel la candidaturi de indata ce voi fi ales. Nu vreau sa pun caruta inaintea cailor.

Anonim spunea...

Va multumesc pentru raspuns! Nu imi voi ascunde faptul ca sunt interesat de aceasta posibilitate :) O sa astept atunci lansarea oficiala a "anuntului". Mult succes in campanie!

Catalin spunea...

O alegere logica :)
Doamna Macovei va fi in comisia juridica si de libertati?

Unknown spunea...

@Asistentul anonim

Inutil sa va semnalez, cred, ca pentru a fi acceptata o astfel de candidatura, va trebui sa va ... deconspirati ... eu, cum nu candidez, pot ramane in continuare anonim ...

Unknown spunea...

... tot pentru Asistentul anonim ...

nu va suparati dar citind asta:
"nu imi voi ascunde faptul" ... daca ma gandesc bine, in aceasta etapa, e mai bine sa ramaneti anonim ... :-)

Anonim spunea...

Dle Preda,

Va multumesc ca mi-ati raspuns la intrebarea cu comisia:) De altfel intuiam ca e AFET... aveti profilul care trebuie... Merci encore une fois

Anonim spunea...

Domnule Cristian Preda, am mai multe intrebari
1.credeti ca veti face mare branza cu francofonia asta?
2.este adevarat ca ati fost favorit pentru a ocupa functia de ministru de externe daca pdl ar fi avut acest minister dupa tragerea la sorti
3. in caazul unei schimbari, ati fi dispus sa il tineti in ministerul de externe ope dl. Aurescu, care este o persoana competena?

Anonim spunea...

@cititorul anonim:
1. evident ca daca voi candida imi voi "deconspira" identitatea. Pur si simplu acum am semnat anonim pt ca nu am blog si nu ma consider atat de important incat sa spun aici cum ma cheama.

2. e o greseala pe care am vazut-o dupa ce am trimis comentariul. Am vrut sa spun ca "nu imi voi ascunde intentia de a candida", dupa care m-am gandit ca ar merge o alta exprimare, gen "nu voi ascunde faptul ca sunt interesat de ac. posibilitate". A fost o greseala de redactare...mea culpa :P

Cristian Preda spunea...

Pentru anonimii interesati de cv-uri. Le depozitez si pe cele deja primite, iar daca voi fi ales voi fi bucuros sa vad cat mai multe CV-uri pentru a avea o baza de alegere cat se poate de larga.
Pentru Catalin: nu stiu in ce comisie va fi Monica Macovei. Poate face treaba in mai multe.
Pentru ultimul Anonim care a postat: am facut ce era de facut pentru Francofonie. Nu mi-a propus nimeni niciodata sa ocup pozitia onoranta de ministru de externe. Il apreciez pe dl Aurescu, ca si pe multi alti tineri diplomati de valoare din MAE.

Anonim spunea...

Daca tot e aici un loc de postat anunturi ... eu am o pisica, nu a iesit saraca din Bucuresti ... daca mergeti la Bruxelles, o luati cu Dvs. sa vada si ea lumea ... nu mananca mult si e portocalie ... (no pun intended) ?