sâmbătă, 14 februarie 2009

The Printed Blog

Acesta este numele primul ziar care publică exclusiv conţinutul unor bloguri, fotografii şi contribuţii ale utilizatorilor Internetului. „The Printed Blog” a ieşit la Chicago în luna ianuarie. Dacă numeroase bloguri se dezvoltă ca reacţie la gazete, în forma lor imprimată sau (mai ales) online, iată că presa scrisă îşi ia revanşa. Întreprinderea are, desigur, şi o miză de ordin comercial: publicitatea se vinde mai bine în gazetele tipărite decât în producţii online. Pe de altă parte, e vorba şi de o democratizare radicală a discursurilor. Practic vorbind, gazetarii sunt cititorii.
PS 1 Răspund aici unora dintre cititorii blogului. Îi mulţumesc Cititorului anonim pentru constanţa cu care comentează. Gabi Dumitrescu face un comentariu pertinent despre reglementarea prin ordonanţe. Subscriu la spusele unui Anonim care vorbeşte despre moderaţie pornind de la spusele bunului meu prieten Aurelian Crăiuţu.
PS 2 Într-un interviu publicat vineri 13 februarie în „La Tribune”, fostul preşedinte al URSS, Mihail Gorbaciov afirmă că „Azi, America e cea care trebuie să facă propria sa perestroika”. El susţine, de altfel, că le-ar fi spus acest lucru celor doi preşedinţi americani care i-au fost interlocutori pe vremea când se afla la Kremlin.
PS 3 Am reţinut o expresie folosita în discuţiile diplomaţilor acreditaţi la Paris cu referire la situaţia din Madagascar: ar fi vorba, spunea unul dintre ei, de o „lovitură de stat verbală”. Expresia califica un gest politic pe care l-am semnalat deja pe blog, şi anume autoproclamarea primarului din Antananarivo drept preşedinte al ţării. Într-o lume obişnuită cu lovituri de stat puse la cale de militari, ambiţia nemăsurată a primarului este o lovitură de stat dată doar de „civili”, spunea un alt diplomat.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Domnul Gorbaciov e tare glumet. Mai bine s-ar uita in ograda proprie, cea care seamana din ce in ce mai mult cu un cimitir mafioto-kaghebist, gratie tarilor Putin si Medvedev si dezastrului politico-social pe care il pastoresc: o tara in care personajele incomode sunt impuscate in plina strada, mafia face legea, iar poporul se zbate intre alcoolism*, hiv si saracie.