vineri, 23 ianuarie 2009

Inevitabil

Am decis sa creez un blog din doua motive. Primul este simplu: nevoia de exprimare publica trece de-acum inevitabil prin aceasta forma. Al doilea motiv e asezat tot sub semnul inevitabilului, dar e mai greu de explicat. Am o profesie si doua joburi. Sunt profesor la Universitate si consilier al Presedintelui. Ambele ocupatii imi impun un anumit statut public. Un stil. Un tip de rezerva. Dar nu si tacerea. Vreau sa explic unele gesturi. Doresc sa reactionez la temele publice. Nu voi ezita sa impun teme de discutie. Am, ce-i drept, posibilitatea de a ma exprima prin presa. Cu atat mai mult cu cat, daca altadata eram cautat de gazetari in calitate de partener, de comentator, acum ziaristii ma cauta pentru a ma exprima mai cu seama in calitatea mea de consilier. Libertatea mea de exprimare e conditionata de statutul pe care il am. Am totusi certitudinea ca pot spune nu doar ceea ce o gazeta mi-ar cere, ci ceea ce eu doresc sa afirm. Era inevitabil sa ajung la un blog. Voi gasi timp sa construiesc un punct de vedere politic. Am foarte multe de spus.

8 comentarii:

Theophyle spunea...

Va doresc succes si va asigur de intreaga mea atentie.Godspeed!

Imperialistu' spunea...

Bine ati venit in blogosfera, domnule Preda! :) Astept cu interes interventiile dvs.!

Anne spunea...

Domnule Profesor,se pare ca tehnica a cucerit si ultima sa reduta. :)
Va doresc trafic intens!

gabriela spunea...

Multa bafta! :)

Anonim spunea...

Bine aţi venit în blogosferă, dle Preda!

Anonim spunea...

Deci, sinteti platit pe post de profesor universitar (1) si consolier prezidential (2). inteleg ca aveti doua joburi la stat. e corect? astept raspuns. multumesc.

PS
Predati dvs cursurile sau asistenti?

Anonim spunea...

La început vă va fi mai greu, pînă învăţaţi butoanele. Aştept o discuţie (poate chiar mai multe) despre schimbarea Constituţiei şi una despre optimizarea codului electoral.

Succes, domnule Preda!

Anonim spunea...

Blogu' tau vine si trece... Eminescu ramane!... Doamne ajuta!